Skip to main content

Een geslaagde inzamelactie voor Stichting AAP.

De eerste tot de rand toe gevulde container met oude cartridges, mobiele telefoons en laptops is door We-Collect opgehaald bij Wijk voor Wijk. De opbrengst hiervan is voor Stichting AAP. Het initiatief voor dit goede doel komt van Henk van Kints, medewerker bij Wijk voor Wijk. “De opbrengst is voor dieren. Behalve van klussen, hou ik ook erg van dieren. Bovendien is het duurzaam en dat past goed bij Wijk voor Wijk.”    

De tot inzamelbox omgetoverde 120 liter container stond een paar maanden geleden voor het eerst bij een opruimdag in de wijk Crabbehof in Dordrecht. De opbrengst was vanaf het eerste moment indrukwekkend. Er volgden meer opruimdagen en publiciteit in de wijk. Buurtbewoners komen inmiddels spontaan langs met hun oude mobiele telefoons, inktcartridges, laptops, tablets en beeldschermen.

Upcycling
Wijk voor Wijk is een sociale onderneming. De medewerkers doen praktische werkzaamheden in de wijk waaronder het opruimen van zwerfafval. Oude meubels of andere spullen die nog goed zijn gaan mee naar de werkplaats voor upcycling. Dit is ook de plek waar Henk vier dagen per week te vinden is. Na twee herseninfarcten werd hij afgekeurd voor zijn werk in de metaal. Maar de hele dag alleen thuis op de bank zitten? Niks voor Henk. Ondanks de sporen die de infarcten hebben nagelaten, waaronder geen zicht met het rechteroog en minder kracht rechts, kan hij bij Wijk voor Wijk doen waar hij van houdt: werken in de werkplaats en timmerklussen.

Vast inzamelpunt AAP
Wie nog oude mobieltjes, inktcartridges, laptops, tablets of beeldschermen heeft, kan deze langsbrengen bij Wijk voor Wijk, De Savornin Lohmanweg 21 in Dordrecht. Het inzamelen voor AAP gaat gewoon verder. Op naar de volgende volle containers.

Kijk voor meer informatie op www.wijkvoorwijk.nl