4-12-23 3FM Serious Request 2023
3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland dat onderzoek doet naar de oorzaak en behandeling van de ziekte ALS en hulpmiddelen biedt aan mensen die ALS hebben. In de week voor Kerst van 17 t/m 24 december betreden 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen door 24 uur per dag live radio te maken en platen te draaien tegen donaties. Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland: ”Het is een vreselijke ziekte, wanneer je de diagnose krijgt, heb je nog maar 3 tot 5 jaar te leven. Je spieren vallen één voor één uit. Iedere volwassene kan het krijgen, en je gaat slechter functioneren door de spieruitval.” Barend en Wijnand hebben allebei ervaring met de ziekte: hun beide opa’s zijn overleden aan ALS. 3FM-dj Sophie over waarom ze zo graag geld op wil halen voor dit doel: “Met het geld dat we ophalen kan onderzoek naar ALS meer en sneller gebeuren, en krijgen mensen die ALS hebben hulpmiddelen om het leven dat ze nog hebben, zo prettig mogelijk te maken. ALS is nu nog een dodelijke ziekte, maar het doel is om het volledig de wereld uit te helpen.”
Stichting ALS Nederland en We-Collect werken al langer samen en weten: samen kunnen we meer!!! Daarom via dit bericht de oproep om in december al uw overtollige mobiele telefoons en ICT-apparatuur te verzamelen voor de 3FM Serious Request 2023 actie. Neem vandaag nog contact met ons op voor het plannen van een afspraak. Onze chauffeur komt graag jullie devices persoonlijk afhalen, wij zorgen voor de gecertifieerde en veilige datavernietiging en maken de restwaarde over aan de actie voor ALS.
Helpen jullie mee?
Bel: 0566-620002 of 06-50829551 of stuur een bericht naar: info@we-collect.nl
Graag tot horens!

11-1-23 Stichting RataPlan
Stichting RataPlan gaat graag voor duurzaam en denkt hierbij maar al te goed aan mens, dier en milieu. De kringloopketen creëert niet alleen werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar stimuleert ook hergebruik van producten om zo de afvalberg te verkleinen. En daar stopt het niet bij, Stichting RataPlan zet zich ook in voor de dieren. Alles en iedereen verdient een tweede kans.
Stichting RataPlan, We-Collect en Stichting AAP
Stichting AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren. Nog steeds worden er miljoenen dieren, zoals apen en leeuwen als huisdier gehouden, illegaal verhandeld of gebruikt in het circus. Dit zorgt voor onnodige en grootschalige dierenleed. Wanneer de dieren binnenkomen, zijn ze er vaak slecht aan toe en kampen bijvoorbeeld met gezondheidsproblemen en trauma doordat zij een slechte behandeling of behuizing hebben gehad. Deze dieren verdienen deskundige en liefdevolle verzorging, schoon eten, een schoon verblijf en medische zorg!
We-Collect is de logistieke partner van Stichting AAP en zamelt mobiele telefoons, ICT-apparatuur en inktcartridges in. Er is in alle filialen van Stichting RataPlan een inzamelbox van Stichting AAP geplaatst. U kunt hier uw mobiele telefoons, kleine inktcartridges en eventueel ook uw pc’s, laptops, tablets en iPads inleveren. De opbrengst van de inzamelboxen wordt ingezet om de dieren die in opvang zitten bij Stichting AAP, een tweede kans en een nieuw leven te geven.

24-11-22 BURCHWERT – (door: Gerben van Snits – Op ‘e Skille) “Het gaat mij aan het hart,” fertelt Lisette Meindersma fan Burchwert. “Hoe onnadenkend mensen zijn om een exotisch dier in huis te willen houden. Malloten, die dieren vaak onder erbarmelijke omstandigheden denken te moeten houden.”
Lisette hat sjoen hoe traumatisearre bisten wêze kinne, wannear’t se opfongen wurde yn it grutte opfangsintrum fan Stichting AAP yn Almere. Nei in skoft yn karantêne ferbleaun te hawwen, kinne sy stapke foar stapke sosjalisearre. Bisten moatte wer leare om mei oare bisten om te gean.“Chimpansees zijn groepsdieren, die moet je toch niet alleen willen houden?” It fertrietet Lisette, sy kin der wol lilk om wurde. “Gelukkig is er nu in Europa een positief lijst met dieren die je wél als huisdier mag houden. Steeds meer landen sluiten zich hier bij aan, waardoor ook wilde dieren niet meer in het circus gebruikt mogen worden. Dieren moeten daarna wel een goede plek krijgen. Bij Stichting AAP krijgen dieren alle ruimte, ruimte om dier te zijn.”
Desennialang stipet Lisette it wurk fan Stichting AAP. Neist in opfanglokaasje yn Almere hawwe sy ek in lokaasje yn Spanje. Bisten wurde opvongen, sosjalisearre en der wurdt sjoen nei in plak wêr’t de bisten dêrnei hinne kinne. Dat kin bygelyks yn in bistetún wêze yn binnen- of bûtenlân. Om it ferfier te bekostigjen kinne Airmiles donearre wurde. Troch it ynsammeljen fan cartridges en tillefoans komt der jild binnen om it wurk mei mooglik te meitsjen.
Janny Dijkstra, mei woartels yn Easterein, wurket foar We-Collect yn Grou. Dat is de logistyk partner foar Stichting AAP foar de ynsammeling fan inketcartridges, mobile tillefoans, tablets/iPads en laptops. It werbrûkjen fan grûnstoffen út de elektroanyske apparatuer soarget dat de natuer minder beleste wurdt om nije grûnstoffen te sammeljen, mar ek binne der minder rêstprodukten. Foar cartridges jildt itselde, mar dy wurde op ‘e nij folle. Inketcartridges wurde dan as alternatyf ferkocht, wat net allinnich duorsumer is, mar ek guodkeaper as it orizjineel. Foar grutte toners fan professjoniele apparaten is gjin merk, dy moatte by it gemysk ôffal ynlevere wurde. Lytse inketcartridges foar partikulier gebrûk krije in twadde libben. Stichting AAP krijt foar de cartridges en de lytse elektroanyske apparatuer, sa as de mobile tillefoans, jild.
“Het is zo onnadenkend als je een aap in huis haalt,” ferfolget Lisette har ferhaal. “Vaak wordt de moeder doodgeschoten om het jong te vangen. Het is dan mooi om te zien hoe Stichting AAP een primaat weer een aapwaardig bestaan geeft, maar er is ook ruimte voor allerlei andere dieren. Denk aan een circusleeuw die met pensioen moet, grondeekhoorns of wasberen. Stichting AAP zorgt voor een beter bestaan.”
Inleverpunt Burgwerd
Lytse cartridges, lege tillefoans, tablets en laptops
De Opfeart 8, 8742 KW Burchwert
Yn in plestik pûdsje by de foardoar
Mear ynleveradressen: we-collect.nl

Two British School in the Netherlands students, Isabela (Y5) and Nelly (Y6), were inspired to collect for the Charity AAP to help animals such as monkeys, tigers and lions, which are kept as pets, traded illegally or used in circuses and other forms of entertainment.
As part of a special ‘Responsible Citizen’ project, for achieving their Gold Award, they: contacted all the parents of the school by sending letters home, asked the IT department for computers to be recycled and made posters to promote families to donate their telephones, laptops etc. to be recycled.
Isabela made a PowerPoint presentation to share with the parent class representatives to promote what the charity did and to encourage them to make donations. She also shared this in an assembly both in the primary and senior school. What an achievement, at the age of 9, presenting to so many children and adults! Both the girls were proud of their achievement and Nelly was present to hand over the box of donations. Isabela had relocated to Dubai, before the box was full, but it was her who initiated the project and Nelly took over and ensured it was completed. They received their Gold Responsible Citizen Award and were grateful for all the donations they could hand over to AAP to help the animals.

Onlangs heeft We-Collect voor Stichting Mr. Darcy mobiele telefoons mogen afhalen. Deze Stichting bestaat sinds 2015 en heeft als doel het voorkomen van dierenleed in zowel binnen- als buitenland. Om inkomsten te genereren is Jeannette Cadee begonnen met het verzamelen van mobiele telefoons. De restwaarde van deze mobiele telefoons komt ten goede aan de werkzaamheden van de Stichting die onder meer spullen inzamelt om asielen & opvangcentra mee te helpen. Soms wordt er een adoptie gedaan, maar het hoofddoel is het steriliseren/castreren van straatkatten en -honden. Er is onder meer een klein project in Macedonië die de Stichting al een paar jaar steunt. In 2022 hoopt Stichting Mr. Darcy mede door de inzameling van mobiele telefoons nog meer dieren te kunnen helpen.

De eerste tot de rand toe gevulde container met oude cartridges, mobiele telefoons en laptops is door We-Collect opgehaald bij Wijk voor Wijk. De opbrengst hiervan is voor Stichting AAP. Het initiatief voor dit goede doel komt van Henk van Kints, medewerker bij Wijk voor Wijk. “De opbrengst is voor dieren. Behalve van klussen, hou ik ook erg van dieren. Bovendien is het duurzaam en dat past goed bij Wijk voor Wijk.”
De tot inzamelbox omgetoverde 120 liter container stond een paar maanden geleden voor het eerst bij een opruimdag in de wijk Crabbehof in Dordrecht. De opbrengst was vanaf het eerste moment indrukwekkend. Er volgden meer opruimdagen en publiciteit in de wijk. Buurtbewoners komen inmiddels spontaan langs met hun oude mobiele telefoons, inktcartridges, laptops, tablets en beeldschermen.
Upcycling
Wijk voor Wijk is een sociale onderneming. De medewerkers doen praktische werkzaamheden in de wijk waaronder het opruimen van zwerfafval. Oude meubels of andere spullen die nog goed zijn gaan mee naar de werkplaats voor upcycling. Dit is ook de plek waar Henk vier dagen per week te vinden is. Na twee herseninfarcten werd hij afgekeurd voor zijn werk in de metaal. Maar de hele dag alleen thuis op de bank zitten? Niks voor Henk. Ondanks de sporen die de infarcten hebben nagelaten, waaronder geen zicht met het rechteroog en minder kracht rechts, kan hij bij Wijk voor Wijk doen waar hij van houdt: werken in de werkplaats en timmerklussen.
Vast inzamelpunt AAP
Wie nog oude mobieltjes, inktcartridges, laptops, tablets of beeldschermen heeft, kan deze langsbrengen bij Wijk voor Wijk, De Savornin Lohmanweg 21 in Dordrecht. Het inzamelen voor AAP gaat gewoon verder. Op naar de volgende volle containers.
Kijk voor meer informatie op www.wijkvoorwijk.nl

Cardia is een christelijke ouderenzorgorganisatie in de regio Haaglanden. Kleinschalig georganiseerd verlenen zij zorg en ondersteuning vanuit de visie dat ieder mens uniek is en gewaardeerd wordt. Al ruim vijf jaar levert Cardia haar oude ICT middelen in bij We-Collect om zo een steentje bij te dragen aan duurzaam hergebruik van materialen.
In 2020 kon Cardia zélf gebruik maken van de producten van We-Collect. Vanwege de coronacrisis was er dringend behoefte aan telefoons en tablets waarmee zorgmedewerkers en cliënten konden gaan beeldbellen. Wat was het fijn dat we snel 40 devices in bruikleen kregen van We-Collect! Deze konden aangesloten worden op de bedrijfsaccounts van Cardia waardoor de zorgverlening en de interne werkprocessen op een digitale manier voortgezet konden worden. Cliënten konden met behulp van de telefoons en tablets, ondanks de coronamaatregelen, op een veilige manier tóch nog contact onderhouden met hun naasten, wat uiteraard ook erg fijn en erg belangrijk is gebleken. Zo heeft We-Collect bijgedragen aan de continuïteit van de zorgverlening door Cardia en aan het in stand houden van het contact tussen cliënten en familie en bekenden in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend leek te zijn. En dat geheel belangeloos. Mooi dat de samenwerking tussen Cardia en We-Collect op deze manier versterkt kon worden. Veel dank daarvoor namens medewerkers en cliënten van Cardia!

Tijdens de corona crisis waarbij medewerkers niet naar kantoor konden komen stond Thebe voor de uitdaging om zo’n 1500 nieuwe iPads af te leveren, te installeren en de oude iPads van de medewerkers in te nemen. In We-Collect vond Thebe een partner die volgens de geldende regels en maatregelen kon zorgen voor de inname en de verwerking al deze 1500 oude iPads. Ook in tijden van crisis komen we door elkaar te helpen, vooral samen tot mooie oplossingen.

Donatie Vivare gaat naar verjaardagsboxen voor kinderen!
Sponsoren wij tegenwoordig verjaardagsboxen?! In dit geval wel, want dit is een heel speciale…
Begin dit jaar konden onze medewerkers uit een aantal opties een goed doel kiezen waar de opbrengst van de oude telefoons naar toe zou gaan. Dat is toen Jarige Job geworden. De ingeleverde telefoons zijn door We-Collect opnieuw ingezet. Hiermee hebben we een mooi bedrag verdiend en dit is overgemaakt naar de Stichting Jarige Job. Zij kopen van dat geld verjaardagsboxen die ingezet worden voor kinderen die normaal gesproken hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. De reactie van Jarige Job naar aanleiding van de donatie: super mooie actie en onwijs bedankt!

6-4-21 Max Property Group
Max Property Group is opgericht door een groep vastgoedprofessionals die een visie delen om de vastgoedsector transparant en voor iedereen toegankelijk te maken. Met het Max Crowdfund-platform is het mogelijk om investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk te maken, aangezien het mogelijk is om te investeren vanaf €100. Max Property Group is kortgeleden begonnen met een inzamelingsactie voor Stichting AAP. We zijn momenteel met al onze medewerkers druk bezig met het inzamelen van oude apparatuur die We-Collect ten behoeve van Stichting AAP zal kan recyclen. Max Property Group hecht veel waarde aan het steunen van goede doelen, daarom hebben we in samenwerking met Stichting AAP & We-Collect deze actie opgezet zodat wij de dieren kunnen helpen. Door het inzamelen van oude apparatuur kunnen wij een steentje bijdragen aan het goede doel en helpen we tevens bij het terugdringen van onnodige belasting van het milieu. Een win-winsituatie!

Vorige week hebben we onze oude laptops ingeleverd bij We-Collect t.b.v. stichting AAP! De laptops worden gerecycled door We-Collect en AAP ontvangt hiervoor een financiële vergoeding. Zo dragen we bij aan dierenwelzijn en sparen we ook het milieu met onze oude computers. Een win-win situatie. Wil je ook helpen om de cirkel rond te maken en je overtollige of afgeschreven devices inleveren? Een laptop, oude mobieltjes of inktcartridges voor de printer? Gooi ze niet weg, maar lever ze in bij één van de vele inzamelpunten en help zo de dieren bij AAP!
