Skip to main content

Ons inzamel programma

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? Ons inzamelprogramma werkt heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is het inzamelen van oude mobieltjes en/of ICT-apparatuur inclusief inktcartridges. Wanneer je mobiele telefoons en/of ICT-apparatuur hebt ingezameld, kun je telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Je geeft aan wat er is ingezameld en wij plannen in overleg een afspraak zodat de apparatuur persoonlijk opgehaald kan worden. Wanneer je ervoor zorgt dat op de afgesproken dag alles klaar staat, dan komt een medewerker van We-Collect de apparatuur afhalen op het opgegeven adres. Desgewenst wordt er een inzamelbox achter gelaten. Na verwerking van de apparatuur ontvang je een (gespecificeerde) afstands-/vernietigingsverklaring. Tenslotte zorgt We-Collect ervoor dat de donatie wordt overgemaakt aan het gekozen goede doel.

We-Collect werkt samen met gecertificeerde partners en voldoet daarom op alle vlakken aan alle relevante regels en richtlijnen voor de branche. De processen zijn gecertificeerd en NIWO geregistreerd onder nummer VIXX 543615. Bij inname van mobiele telefoons en/of ICT-apparatuur inclusief inktcartridges wordt een verklaring afgegeven voor de ingenomen afvalstoffen t.b.v. de afvalstoffen administratie.

Missie & Visie

Eén aanspreekpunt voor het afvoeren van zowel de mobiele telefoons als de ICT-apparatuur? Dat kan! ICT-apparatuur (zie hieronder) kan ook via We-Collect worden ingeleverd. Wanneer de afspraak gemaakt wordt dat het complete pakket mobiele telefoons en ICT-apparatuur via We-Collect afgevoerd wordt, is het mogelijk om deze dienst kosteloos aan te bieden. Na overleg wordt een afhaalafspraak ingepland.

De missie van We-Collect is het terugdringen van onnodige belasting van het milieu door zoveel mogelijk bedrijven bewust te maken van de waarde van hun afgeschreven apparatuur (als grondstof voor nieuwe producten waarbij het milieu ontlast wordt).

Onze visie is dit te realiseren door als sparringpartner te fungeren en te zorgen voor een win-win situatie voor bedrijven (afvoer van e-waste), gecertificeerde recyclers (verwerking van e-waste) en de goede doelen (opbrengst genereren uit e-waste). Door bedrijven een kosteloze dienst aan te bieden zorgen wij ervoor dat afgeschreven apparatuur kan worden hergebruikt en de opbrengst kan worden aangewend ten behoeve van de ondersteuning van goede doelen en maatschappelijke projecten.

Deze devices kunnen onder meer ingezameld worden:

Wat kun je doneren?

Heb je apparatuur die niet in dit overzicht vermeld staat, neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we bespreken of hetgeen je aan te bieden hebt ook via We-Collect kan worden afgevoerd of dat er wellicht een andere afvoermethode geadviseerd wordt. We-Collect maakt geen onderscheid tussen werkende of defecte apparatuur, je kunt dus zowel defecte (bijvoorbeeld mobieltjes met een kapot scherm) als nog werkende apparatuur bij ons inleveren.

Wat gebeurt er met achtergebleven data?

Achtergebleven data wordt vernietigd en je ontvangt daar desgewenst een gespecificeerde afstands-/vernietigingsverklaring van. Tot het moment van vernietigen is er geen toegang tot data en persoonsgegevens. Er is in het gehele proces geen sprake van het verwerken van persoonsgegevens. Datadragers met gevoelige informatie kunnen gecertificeerd vernietigd worden door onze recyclingpartner Brantjes Data-Vernietiging BV of Mirec BV.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We-Collect biedt de mogelijkheid om (bedrijfs)elektronica verantwoord en veilig af te voeren. De gedachte achter de werkwijze van We-Collect is het duurzaam verwerken van elektronica en toebehoren. Het milieu staat bij deze verwerking centraal. De verwerking, waarbij gestreefd wordt naar maximaal hergebruik van grondstoffen voor nieuwe producten, staat volledig in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Door het inleveren van oude of afgeschreven apparatuur wordt een goed doel, lokale club of project gesteund. De afhandeling van de afvoer van de apparatuur gebeurt in bijna alle gevallen volledig kosteloos en met de gespecificeerde afstands-/vernietigingsverklaring wordt de bestemming van elektronisch afval weerlegt. Eventuele kosten worden altijd vooraf aan het maken van een afspraak gemeld.

Help je mee om te cirkel rond te maken? Samen kunnen we meer! Lever daarom ook jouw oude apparatuur in zodat de grondstoffen hergebruikt kunnen worden bij de productie van bijvoorbeeld onze nieuwe desktops, smartphones, laptops of tablets en het milieu niet onnodig belast wordt doordat benodigde grondstoffen voor onze nieuwe apparatuur uit de natuur onttrokken worden.