CliniClowns willen er voor iedereen zijn die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft.

In ieder kind zit nog ergens die ene onmisbare lach verstopt.

Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. Dat mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. En dat kinderen die gevlucht zijn weer de regie pakken. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect. Met onze neus op komen we als CliniClowns op bezoek. Voorzichtig zetten we eerst één teen over de drempel… Elk kind, ieder persoon met dementie, elke afdeling en elk moment is namelijk weer anders. Als we voelen dat het kan, maken we contact en komen we binnen.

Met creativiteit, improvisatiespel en humor zorgen we dat kinderen en mensen met dementie zich emotioneel sterker voelen. We zijn bijvoorbeeld op de prikpoli om stress en angst weg te nemen. Of we spelen met iemand om samen vast te oefenen voor een spannende operatie. We spelen bij mensen met dementie om eenzame gevoelens weg te nemen. Of we werken samen met artsen op de downpoli, waar we spelen met kinderen om te zorgen dat de arts meer ruimte heeft voor zijn werk. Voor wie of waar we ook spelen; door écht contact te maken, zorgen we dat iemand zich weer even zichzelf voelt in plaats van patiënt. Dat is de kracht van contact.

Ga naar de website