31 (0)566 62 00 02 info@we-collect.nl

Nieuw leven voor oude elektronica

Overige goede doelen

 

Steun een goed doel met uw oude mobiele telefoons en/of afgeschreven ICT-apparatuur!

We-Collect werkt samen met tal van goede doelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de goede doelen waaraan wij, namens onze donateurs, de afgelopen periode het vaakst een donatie mochten overmaken. Het is ook mogelijk om de opbrengst van uw oude mobiele telefoons en/of afgeschreven ICT-apparatuur te doneren aan een goed doel welke niet in deze lijst staat. Neem hiervoor contact met ons op, wij zorgen ervoor dat de donatie wordt overgemaakt aan het door u gekozen goede doel, (lokale) actie, club of project!

Voor de inzameling van mobiele telefoons hebben wij diverse inzamelboxen beschikbaar. Het is zelfs mogelijk een inzamelbox te laten ontwerpen voor het door u gekozen (lokale) goede doel. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op. Door één of meerdere van deze inzamelboxen in uw organisatie te plaatsen, geeft u uw collega’s en bezoekers maar mogelijk ook uw familie, vrienden en/of bekenden de mogelijkheid hun oude mobieltjes in te leveren t.b.v. het goede doel. Het inzamelen van oude mobieltjes t.b.v. een (lokaal) goed doel past uitstekend bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Stichting Gijsje Eigenwijsje

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode. Omdat Gijs dit andere kinderen ook zo gunde, had hij de droom om terminaal zieke kinderen een ‘warm nest’ te geven. Even samenzijn, weg van de ellende, genieten van elkaar, zoals hij het zelf ook had ervaren. Hij wilde dat andere kinderen ook die warmte van familie en vrienden, dat beetje geluk, konden hebben. Er moest een huisje komen waar de gezinnen met het zieke kind naartoe konden. Door uw steun kunnen we deze wens blijven vervullen en de gezinnen nog veel mooie herinneringen laten maken.

IT4Kids

Verzamel als sportvereniging naast IT-apparatuur zoveel mogelijk oude mobiele telefoons! Laat leden en je netwerk mobiele telefoons doneren en de restwaarde van de inzamelactie is voor jouw sportclub. Als sportvereniging is het heel gemakkelijk om mee te doen. Het enige wat je hoeft te doen, is het inzamelen van zoveel mogelijk oude mobieltjes. Via www.steunjouwsportclub.nl kun je een inzamelbox aanvragen. We-Collect is de organisatie die ook voor deze actie de mobiele telefoons inzamelt en recyclet. De vergoeding voor de telefoons ontvangt stichting IT4Kids. Vervolgens maakt IT4Kids dit bedrag over naar de desbetreffende sportvereniging. Gaat jouw sportclub een inzamelingsactie starten? Vraag de inzamelbox dan nu aan!

Stichting ALS Nederland

De klok tikt
Voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is dringend een oplossing nodig. Bij ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Patiënten is maar weinig tijd gegund. Daarom zet ALS Nederland zich in voor een betere kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten.

Hoop voor de toekomst
Er is hoop voor de toekomst en de doorbraken van de afgelopen jaren motiveren meer dan ooit om door te gaan. Maar om dit te kunnen doen, is ALS Nederland afhankelijk van donaties. Vraag vandaag nog een ALS inzamelbox bij ons aan.

Make-A-Wish

Stichting Make-A-Wish Nederland helpt kinderen met een levensbedreigende ziekte om hun grootste wens te vervullen. Een kind kan dan weer even helemaal kind zijn! Steun ons door oude mobiele telefoons en/of ICT-apparatuur te doneren aan We-Collect.

Prinses Beatrix Spierfonds

Krachtig tegen spierziekten. Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit. Het belangrijkste middel in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven voor spierziektepatiënten nu. Samen met internationale experts maken ze zorgvuldige afwegingen over welke onderzoeken ze financieren. Zo weet iedereen die meehelpt zeker dat zijn of haar geld en inspanning van echte waarde zijn. Onschatbare waarde.

KWF Kankerbestrijding

65-jaar KWF Kankerbestrijding, met elkaar proberen we stappen te ondernemen om deze vreselijke ziekte uit te bannen. Met uw donaties zetten wij ons in om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen mensen meer overlijden aan kanker.

Stichting KIKA

Stichting KIKA heeft als doel om de genezingskans bij jonge kinderen in 2025 naar 95% te laten stijgen. Daarnaast is het belangrijk dat jonge kinderen zo weinig mogelijk last hebben bij de behandeling van deze ziekte.

Serious Request

We-Collect steunde de afgelopen jaren 3FM Serious Request. Bij diverse acties in het land werden mobiele telefoons ingezameld voor een donatie.

Giro 555

Bij grote humanitaire rampen wordt Giro555 ingezet om geld in te zamelen. Door middel van grote campagnes wordt aandacht gevraagd voor schrijnende situaties in probleemgebieden.

Villa Pardoes

Villa Pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.

Stichting Jarige Job – Ieder kind verdient een verjaardag

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis
geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox
t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks
vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!
Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend.
Voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet
vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen
deze kinderen geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op
school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het
geven van een verjaardagsbox, want ieder kind verdient een verjaardag!

Voedselbank

De Voedselbanken in Nederland zorgen ervoor dat de meer dan 1 miljoen mensen die onder de armoedegrens moeten leven worden ondersteund in hun dagelijkse voeding. De voedselbanken in Nederland zijn afhankelijk van directe en indirecte donaties. Helpt u mee?

Energy4All

Stichting Energy4All heeft als doel het financieel ondersteunen van het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekte en het generen van meer naamsbekendheid voor deze ernstige progressieve stofwisselingsziekte. U vindt onder andere in het Radboudumc te Nijmegen een inzamelbox waarin oude mobiele telefoons gedoneerd kunnen worden voor extra donatiebedragen t.b.v. onderzoek naar een medicijn. Meer informatie vindt u via https://energy4all.nl/

Ombir Foundation

De toekomst van Ombir en andere weeskinderen is in gevaar. Als we nu niet in actie komen, hebben de kinderen straks niets meer te eten, kunnen niet naar school en zullen op straat moeten slapen. Mick Bröcker heeft het zijn levensmissie gemaakt om voor deze weeskinderen te zorgen en hen een kans op een betere toekomst te geven. Helpt u mee?

Oxfam Novib

Oxfam Novib is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor ontwikkeling in werelddelen waar armoede heerst. Er wordt gewerkt aan oplossingen voor schoon drinkwater, het ondersteunen bij het opzetten van voedselketens en gelijke rechten voor iedereen.

Stichting Every boy & girl

Bij Every boy & girl maken mensen in Nederland met heel veel liefde de mooiste dingen voor de allerarmste kinderen, waar ook ter wereld. Voor kinderen in koude landen worden lekkere warme kleding en dekens gebreid en gehaakt, en voor kinderen in warme landen naaien de vrijwilligers o.a. kleding en rugtasjes. En natuurlijk worden er voor alle kinderen knuffels gemaakt. Op dit moment steunt Every boy & girl kinderprojecten in Hongarije, Roemenië en Ghana.
Omdat Every boy & girl een stichting zonder winstoogmerk is (er werken alleen maar vrijwilligers) en er geen subsidie ontvangen wordt, zijn we zo blij met WeCollect. Zou u ons willen helpen? Dit kan door uw cartridges en mobieltjes in te leveren bij WeCollect en daarbij aan te geven dat u hiermee Stichting Every boy & girl zou willen steunen. Met de opbrengst hiervan kunnen wij er vervolgens voor zorgen dat alles op transport gaat en zo bij de allerarmste kinderen terecht komt.

Alvast enorm bedankt voor uw hulp!

Meer info vindt u op onze website: www.everyboyandgirl.nl

Ook We-Collect steunt de actie voor Oekraïne. De restwaarde van ingeleverde devices wordt overgemaakt aan Giro 555. Heeft u op dit moment hardware welke u voor deze actie beschikbaar kunt stellen, neem dan vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak!