Niet meer voor jezelf kunnen zorgen als gevolg van een fysieke beperking is zeer ingrijpend. Het kan ertoe leiden dat je niet meer zelfstandig kan wonen en afhankelijk raakt van anderen. Een hulphond kan uitkomst bieden!

Voor iedereen de juiste hulphond.

Een ADL-hulphond helpt iemand met een lichamelijke beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven. Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het uittrekken van kleding, het leeghalen van de wasmachine of het oprapen en aangeven van voorwerpen. Hij kan ook helpen bij het boodschappen doen en bij de kassa een portemonnee aangeven. Eenmaal thuis kan hij lift- en lichtknoppen bedienen, kastjes openmaken en helpen bij het opbergen. Hij is voor zijn baas een grote steun zowel binnen als buiten.

Een ADL-hulphond kan tot wel zeventig verschillende handelingen uitvoeren voor mensen die beperkt zijn in hun functioneren, bijvoorbeeld vanwege spierziektes, Multiple Sclerose, een herseninfarct of hersenbloeding (CVA), dwarslaesie, dystrofie, spasmes of de gevolgen van een ongeluk. Hulphond Nederland bekijkt bij iedere aanvraag of een hulphond van meerwaarde kan zijn.

Ga naar de website