Skip to main content

Stichting RataPlan gaat graag voor duurzaam en denkt hierbij maar al te goed aan mens, dier en milieu. De kringloopketen creëert niet alleen werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar stimuleert ook hergebruik van producten om zo de afvalberg te verkleinen. En daar stopt het niet bij, Stichting RataPlan zet zich ook in voor de dieren. Alles en iedereen verdient een tweede kans.

Stichting RataPlan, We-Collect en Stichting AAP

Stichting AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren. Nog steeds worden er miljoenen dieren, zoals apen en leeuwen als huisdier gehouden, illegaal verhandeld of gebruikt in het circus. Dit zorgt voor onnodige en grootschalige dierenleed. Wanneer de dieren binnenkomen, zijn ze er vaak slecht aan toe en kampen bijvoorbeeld met gezondheidsproblemen en trauma doordat zij een slechte behandeling of behuizing hebben gehad. Deze dieren verdienen deskundige en liefdevolle verzorging, schoon eten, een schoon verblijf en medische zorg!

We-Collect is de logistieke partner van Stichting AAP en zamelt mobiele telefoons, ICT-apparatuur en inktcartridges in. Er is in alle filialen van Stichting RataPlan een inzamelbox van Stichting AAP geplaatst. U kunt hier uw mobiele telefoons, kleine inktcartridges en eventueel ook uw pc’s, laptops, tablets en iPads inleveren.  De opbrengst van de inzamelboxen wordt ingezet om de dieren die in opvang zitten bij Stichting AAP, een tweede kans en een nieuw leven te geven.