Skip to main content

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland dat onderzoek doet naar de oorzaak en behandeling van de ziekte ALS en hulpmiddelen biedt aan mensen die ALS hebben. In de week voor Kerst van 17 t/m 24 december betreden 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen door 24 uur per dag live radio te maken en platen te draaien tegen donaties. Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland: ​​”Het is een vreselijke ziekte, wanneer je de diagnose krijgt, heb je nog maar 3 tot 5 jaar te leven. Je spieren vallen één voor één uit. Iedere volwassene kan het krijgen, en je gaat slechter functioneren door de spieruitval.” Barend en Wijnand hebben allebei ervaring met de ziekte: hun beide opa’s zijn overleden aan ALS. 3FM-dj Sophie over waarom ze zo graag geld op wil halen voor dit doel: “Met het geld dat we ophalen kan onderzoek naar ALS meer en sneller gebeuren, en krijgen mensen die ALS hebben hulpmiddelen om het leven dat ze nog hebben, zo prettig mogelijk te maken. ALS is nu nog een dodelijke ziekte, maar het doel is om het volledig de wereld uit te helpen.”

Stichting ALS Nederland en We-Collect werken al langer samen en weten: samen kunnen we meer!!! Daarom via dit bericht de oproep om in december al uw overtollige mobiele telefoons en ICT-apparatuur te verzamelen voor de 3FM Serious Request 2023 actie. Neem vandaag nog contact met ons op voor het plannen van een afspraak. Onze chauffeur komt graag jullie devices persoonlijk afhalen, wij zorgen voor de gecertifieerde en veilige datavernietiging en maken de restwaarde over aan de actie voor ALS.

Helpen jullie mee?